29 Eylül 2010 Çarşamba

Çocuklarınızı İyi Yetiştirin...

Kızlarınızı iyi yetiştirin.
Kendi kendilerine yetmeyi öğretin.
Namuslu olmanın yür...ekten geçtiğini öğretin. Evden çıkar çıkmaz ilk köşede eteğinin boyunu kısaltmasına gerek olmadığını öğretin.
İstediğini giymeyi öğretin . İnsanın ahlakının sadece kendi beyninde olduğunu öğretin.
Kıskanılmanın sevilmeyle aynı olmadığını öğretin. Kıskanılmanın güzel, saygısızlığın kötü olduğunu öğretin.
Beni çok kıskanır, dışarı çıkarmaz, şunu bunu giydirmez diyen adamla gurur duymamayı bunun aslında kendine hakaret olduğunu öğretin.
Arayıp neredesin ; kiminlesin vs. diyen adama seni tanımadan önce nasıl davranacağımı bilmiyor muydum haddini bil demeyi öğretin.
Eşlerini aldatan erkeklerin yanındaki ikinci kadın olmamayı öğretin.


Oğullarınızı iyi yetiştirin.
Karşı cinse saygı duymayı öğretin.
Gece yarısı evine dönen kadının "aranmadığını" öğretin.
Bir kadının omzuna arkadaş olarak da sarılabileceğini öğretin.
Dokunmaktan korkmamasını öğretin.
Sevmenin değer verme olduğunu öğretin.
Sahip çıkmayla sahibi olmanın farklı olduğunu öğretin.
Bulunmaz Hint kumaşı olmadıklarını; olsalar bile burun silinen mendillerinde kumaştan yapıldığını; hiç kimseyi küçük görmemeyi öğretin.
Ama bunları önce kendi içinizdeki çocuğa öğretin.



feyste şimdi okudum ve sizlerde okuyun istedim,ben yorumu sizlere bırakıyorum...
sadece bir satır : keşke bizede öğretecek bi anne babamız olsaydı,keşke...

9 yorum:

TATESAL dedi ki...

Fisuncuğum sen bunu en iyi bilenlerdensin ve çocuklarına da en iyi öğretcek olan....sevgiler canım,teşekkürler paylaşımın için...

Unknown dedi ki...

Çok güzel bir paylaşım canım,çok anlamlı..Çocuklarımıza öğretecek çok şeylerimiz var..Rabbim her daim iyilerle karşılaşmayı nasip etsin..

ÖRGÜÇANTAM-Hatice yazıcı dedi ki...

çok doğru sözler canısım benim rabbim bağışladın iki delikanlım var şükür hep sevgiyle örnek gösterilen evlatlar oldular.

onlara yaşam için sana yapılmasını istemediğini asla başkasına yapma
arkadaşlıklar(kız) içinse kızkardeşiniz yok ama kuzenleriniz var onlara yapılan bir hareketi saygısızlık olabileceğini düşünüyorsanız asla siz yapmayın diye öğütleyerek bugünlere getirdim. kız yada erkek farketmiyor evlat yetiştirmek sorun değil ahlaklı ve sorumluluklarını bilen bireyler yetiştirmek önemli.
teşekkürler paylaşım için öpüyorum kocaman.

ceyızsandıgı dedi ki...

füsuncum selam canım.yazı gerçekten çok anlamlı ve güzel paylaştığın için teşekkürler.

NİLÜFERCE.... dedi ki...

18. izleyiden selamlar,benimde iki tane ergen bir tane ufaklık 3 arkadaşım var:)yazdığın cümleler süper çok hoşuma gitti ama şimdiki çocuklara da bir şeyler öğretmek çok mu zor ne ben çok zorlanıyorum bilmiyorum ama öğretmek bir şey değilde onun öğrenmesi için çok sabırlı olmak lazım onu bildiğim kesin:)bazen engel olamıyorum kendime 4.5. tekrarımdan sonra parlıyorum aniden:( bir büyüseler diyorduk daha dün kucağımızda mama yedirirken.......

huuuubakbi dedi ki...

fisuncm ben blgcudan tbessum221 aradiydim bulamadiydim seni,ben de ara verdiydim bacagimdan 9 ay koltuk değnekleri ameliyat derken,sen daha ii anlarsin şimdi hafif basiyorum,nasilsin,çk sevindim seni bulduğuma canm,sevgiler.

huuuubakbi dedi ki...

canm blgcudan beri kardeşinin durumunu bildigim için ne diyeceğimi de bilemiyorum,yalan dunya da yazilarıni da okudm aama beceremedim yorum birakmayı.

huuuubakbi dedi ki...

blgcuda da devam ediyorum canm,bacagimdaki kasları,lifler ve tendonlari aliminyum kesti 6 ayda 3 ameliyat geçirdim dize kadar alçiya alinca koltuk değneklerine muhtaçç kaldik ama şukür 2 aydir falan basiyorum hafiften ama ayakda bazi yerde his yok fil derisine dokunuyor gibiyim,cnm çk öpuyorum
http://loonywoman.blogcu.com da devam ediyorum

Unknown dedi ki...

Füsuncum harika bir paylaşım yüreği
ne sağlık.Her şey insanın kendisine
karşı dürüst olmasında bitiyor.Koca
man öpüyorum.